Fint surdeigsbrød

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Et fint surdeigsbrød - med sprø skorpe og den nydeligste smaken du kan tenke deg! Brødet det er eltefritt, men fordi det står i autolyse og vi bruker "strekk og brett" -  metoden, oppnår du allikevel et luftig og deilig brød. For å bake surdeigsbrød trenger du en surdeigsstarter, og den skal i tillegg lages til en aktiv starter

Ingredienser

porsjoner
  • 350 g vann (70 % hydrasjon), 375 g (75 % hydrasjon) eller 400 g (80 % hydrasjon)
  • ca. 100 g aktiv surdeigsstarter (20 %)
  • ca. 400 g sterkt hvetemel med høyt proteininnhold
  • 100 g fullkornhvetemel , eventuelt en blanding av emmer, sammalt rug eller litt havregryn
  • 10 g salt (ca. 10 %)

Slik gjør du

bar

Du trenger egentlig bare 4 ingredienser for å lage et surdeigsbrød, men om du ønsker kan du også bytte ut noe av det fine melet med litt grovt, eller tilsette havregryn, nøtter eller frø i deigen. 

bar
bar
bar
bar
bar

bar