Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bærgrøt med råkrem

Bærgrøt med råkrem

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g friske bær ( jordbær, blåbær, rips, bringebær, solbær)
  • 0,5 dl vann
  • ca. 100 g sukker (smak til med)
  • 2,5 ss potetmel
  • 1 dl vann

Råkrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 512 kcal
Fett 32 g
Protein 5 g
Karbohydrater 50 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bærgrøt med råkrem er en nydelig sommerdessert som gjerne kan nytes ute i hagen eller på terrassen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g friske bær ( jordbær, blåbær, rips, bringebær, solbær)
  • 0,5 dl vann
  • ca. 100 g sukker (smak til med)
  • 2,5 ss potetmel
  • 1 dl vann

Råkrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 512 kcal
Fett 32 g
Protein 5 g
Karbohydrater 50 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du syltetøyrester er det fint å lage bærgrøt eller rødgrøt av dette. Server med melk eller fløtemelk.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 14.12.2024 11:41:04