Wok med chili og banan

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å wokke er gøy - det går så fort! Og i en wokpanne kan du ha alt. Et par bananer fra fruktfatet gir både sødme og fylde til denne deilige retten.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 2 stk. banan (gjerne umoden)
  • 1 stk. rød chili i tynne ringer
  • hakket 2 stk. vårløk
  • 0,5 dl cashewnøtter
  • 3 ss søt chilisaus
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Varm en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og ha i litt olje. Stek kjøtt og ingefær på høy varme til det begynner å bli gyllent. Legg det over på en tallerken.
  2. Skrell og del bananene på langs, og deretter i grove biter.
  3. Varm pannen på nytt med resten av oljen. Stek bananer, vårløk, chili og nøtter til bananene har fått fin farge. Vend forsiktig inn kjøttet sammen med chilisaus og smak til med litt soyasaus.

Server rykende varmt sammen med fullkornsris eller fullkornnudler og frisk koriander.

Vi har laget vår wokpanne fra bunnen, men kunne like gjerne brukt rester av kylling eller fisk, og noen av de litt slitne grønnsakene i grønnsaksskuffen. Men overmodne bananer egner seg dessverre ikke til steking i wok.