Thaisalat med appelsin og strimlet svinekjøtt

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god thaisalat slår aldri feil. Her får svinekjøtt marinert seg i kokosmelk og fiskesaus, før det serveres med søt appelsin og frisk koriander. Fantastisk godt!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • fileter og saft av 2 stk. appelsin
  • 1 pk salatmix
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. grovrevet gulrot
  • 0,5 potte grovhakket frisk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje , til steking

Dressing:

  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 5 ss kokosmelk
  • 1 dl appelsinsaft (fra appelsinene)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

bar

Anrett thaisalat med strimlet svinekjøtt på tallerkener. Hell over resten av dressingen og ha på et dryss med grovhakket frisk koriander før servering.