Thai biffwok

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Raskt, godt og sunt  - her får du dekket tre ønsker for en hverdagsmiddag på én gang. Tynne skiver av ytrefilet, fargerike, friske grønnsaker og en deilig saus - midt i blinken for en travel familie.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl fullkornsris
  • 500 g ytrefilet av storfe , i tynne skiver
  • 2 ss nøytral olje til steking

  • 4 stk. gulrot
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk. paprika , gjerne i ulike farger
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss rapsolje til steking
  • ca. 2,5 dl teriyakisaus

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skjær kjøttet i tynne skiver.
  3. Kutt gulrot i tynne skiver, vårløk i grove strimler og paprika i biter. Finhakk chili.
  4. Varm en vid stekepanne eller wokpanne med litt av oljen og stek kjøttet i omganger raskt på høy varme. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken.
  5. Varm pannen på nytt og tilsett litt mer olje. Stek grønnsakene raskt på høy varme. Vend inn sausen og det stekte kjøttet. Smak til og server rykende varmt.