Ingredienser

  • 2 kg surret svinestek uten ben
  • 2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk i biter

1 kvast friske urter

Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

303kcal

Energi

8.3g

Fett

54.9g

Protein

1.5g

Karbohydrater

2.1mg

Jern

Del

Svinestek kokt i krydderbuljong

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koke steken? Går det? Javisst! Om du lar steken trekke i en god buljong rett under kokepunktet til den er ferdig får du et fantastisk mørt og saftig resultat. Nydelig til middag, og supert som pålegg i mange dager etterpå!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 kg surret svinestek uten ben
  • 2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk i biter

1 kvast friske urter

Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

303kcal

Energi

8.3g

Fett

54.9g

Protein

1.5g

Karbohydrater

2.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Ta ut steken i god tid før du skal tilberede den. Surr eventuelt steken med hyssing om du ikke har kjøpt den ferdig surret.
  2. Kok opp buljong, legg i steken og løkringene. Legg urtekvasten i den kokende buljongen. Senk varmen og la steken trekke på 90 °C i ca. 2 timer til et steketermometer viser 74 °C i kjernetemperatur.
  3. Lag sjysaus av 6 dl kraft. Smak til med salt og kvernet pepper, litt soyasaus og sennep. Tilsett et par dråper sukkerkulør for mer farge.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken. Bruk kokekraften i stedet for vann.

Server steken med ris, eventuelt en varm potetsalat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant