Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinefilet teriyaki

Svinefilet teriyaki

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g fullkornspagetti
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pose teriyakisaus
  • 2 ss frisk gressløk til servering
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 501 kcal
Fett 9 g
Protein 46 g
Karbohydrater 54 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Helstekt svin ytrefilet med sprø og smakfulle grønnsaker med en asiatisk vri. Laget med teriyakisaus, som er en søt soyabasert saus med smak av sesam. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g fullkornspagetti
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pose teriyakisaus
  • 2 ss frisk gressløk til servering
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 501 kcal
Fett 9 g
Protein 46 g
Karbohydrater 54 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trinnbilder svinefilet oelek

Når kjernetemperaturen er på 65 °C er fileten medium stekt, og på 70 °C er den gjennomstekt. Ta ut filteten 1-3 grader før ønsket kjernetemperatur, da den stiger litt under hviling. 

Server de saftige biffene med fullkornspagetti og knasende sprø grønnsaker, og dryss over litt gressløk. 

Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2025 06:36:46