Smørbrød med posjert egg og skinke

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mestrer du det lille kunststykket det er å posjere egg, kan du alltid imponere selv med de enkleste retter. Et smørbrød kan du bygge så høyt du vil, og servere som en sein frokost eller lunsj. 

Ingredienser

porsjoner

Smørbrød:

  • 2 skiver ristet landbrød
  • 2 ts sennep
  • 4 blader ekebladsalat
  • 2 stk. grovhakkede tomat
  • 0,5 pk alfalfaspirer , á 100 g
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 skiver kokt skinke (av det litt dyrere slaget)

Posjerte egg:

  • 2 stk. ferske, kjøleskapskalde egg
  • 1 l vann
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du