Salat med marinert laks
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Poke bowl med råmarinert laks er proppfull av masse deilig smak, og du lager den enkelt selv.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g fullkornris , eventuelt annen langkornet ris -
500 g fersk laksefilet -
1 båt hvitløk -
2 stk. vårløk -
1 stk. grønt eple -
skall av
1 stk. lime -
4 ss soyasaus -
2 ss sesamolje -
0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes) -
2 ss sesamfrø -
2 stk. avokado -
0,5 stk. fennikel
Til servering:
-
0,5 pk frisk spinat (á 200 g)
Slik gjør du
Server med ris.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.