Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Poke - fiskesalat fra Hawaii

Salat med marinert laks

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g fullkornris , eventuelt annen langkornet ris
  • 500 g fersk laksefilet
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønt eple
  • skall av 1 stk. lime
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes)
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 stk. avokado
  • 0,5 stk. fennikel

Til servering:

  • 0,5 pk frisk spinat (á 200 g)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 636 kcal
Fett 34.7 g
Protein 34.3 g
Karbohydrater 43.3 g
Jern 4.1 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Poke bowl med råmarinert laks er proppfull av masse deilig smak, og du lager den enkelt selv. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g fullkornris , eventuelt annen langkornet ris
  • 500 g fersk laksefilet
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønt eple
  • skall av 1 stk. lime
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes)
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 stk. avokado
  • 0,5 stk. fennikel

Til servering:

  • 0,5 pk frisk spinat (á 200 g)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 636 kcal
Fett 34.7 g
Protein 34.3 g
Karbohydrater 43.3 g
Jern 4.1 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med ris. 

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Episode 22 - Salater du får dilla på

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10482, server:MP-PRD-WEB12 27.07.2024 03:15:03