Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Poke - fiskesalat fra Hawaii

Salat med marinert laks

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g fullkornris , eventuelt annen langkornet ris
  • 500 g fersk laksefilet
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønt eple
  • skall av 1 stk. lime
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes)
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 stk. avokado
  • 0,5 stk. fennikel

Til servering:

  • 0,5 pk frisk spinat (á 200 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 700 kcal
Fett 42 g
Protein 33 g
Karbohydrater 44 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Poke bowl med råmarinert laks er proppfull av masse deilig smak, og du lager den enkelt selv. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g fullkornris , eventuelt annen langkornet ris
  • 500 g fersk laksefilet
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønt eple
  • skall av 1 stk. lime
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes)
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 stk. avokado
  • 0,5 stk. fennikel

Til servering:

  • 0,5 pk frisk spinat (á 200 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 700 kcal
Fett 42 g
Protein 33 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med ris. 

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Episode 22 - Salater du får dilla på

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB15 03.11.2024 15:00:52