Lagre

Ingredienser

  • 2 stk. mainepe
  • 2 stilker frisk koriander
  • ristede 1 ss sesamfrø

Dressing

  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss risvineddik
  • 2 ss sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ts rosépepper
Del

Nepe carpaccio

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mainepe er en av de første norske grønnsakene som kommer i butikkene på forsommeren. Kritthvite, milde og med en fin konsistens er de populære både som snacks og i salater. Her har vi skåret nepene i løvtynne skiver og lar dem spille førstefiolin i en salat med en aromatisk dressing og ristede sesamfrø. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 2 stk. mainepe
  • 2 stilker frisk koriander
  • ristede 1 ss sesamfrø

Dressing

  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss risvineddik
  • 2 ss sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ts rosépepper

Slik gjør du

  1. Skrell nepene og skjær dem i så tynne skiver som mulig med mandolin eller en skarp kniv. 
  2. Legg skivene i isvann til servering.
  3. Bland sammen soyasaus, risvineddik, sukker, olje, sesamolje og grovknust rosépepper. Smak til med salt og pepper.
  4. Ta nepeskivene ut av isvannet og tørk dem godt med papir. Legg dem i et overlappende mønster på en tallerken. Begynn ytterst, og legg skivene innover mot midten.
  5. Drypp over dressingen og dryss over litt ristede sesamfrø. Pynt med litt frisk koriander. 
  6. Server med en gang.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant