Nepe carpaccio

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Mainepe er en av de første norske grønnsakene som kommer i butikkene på forsommeren. Kritthvite, milde og med en fin konsistens er de populære både som snacks og i salater. Her har vi skåret nepene i løvtynne skiver og lar dem spille førstefiolin i en salat med en aromatisk dressing og ristede sesamfrø. 

Ingredienser

  • 2 stk. mainepe
  • 2 stilker frisk koriander
  • ristede 1 ss sesamfrø

Dressing

  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss risvineddik
  • 2 ss sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ts rosépepper

Slik gjør du

  1. Skrell nepene og skjær dem i så tynne skiver som mulig med mandolin eller en skarp kniv. 
  2. Legg skivene i isvann til servering.
  3. Bland sammen soyasaus, risvineddik, sukker, olje, sesamolje og grovknust rosépepper. Smak til med salt og pepper.
  4. Ta nepeskivene ut av isvannet og tørk dem godt med papir. Legg dem i et overlappende mønster på en tallerken. Begynn ytterst, og legg skivene innover mot midten.
  5. Drypp over dressingen og dryss over litt ristede sesamfrø. Pynt med litt frisk koriander. 
  6. Server med en gang.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie