Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Maissuppe

Maissuppe med grove scones

Ingredienser

porsjoner

Maissuppe:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. potet
  • 600 g hermetiske maiskorn , eller fersk mais
  • 2 ss nøytral olje
  • 8 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 4 ss frisk gressløk

Grove scones

  • 100 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • solsikke- eller 2 ss rapsolje
  • 1 dl skummet melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 549 kcal
Fett 22 g
Protein 15 g
Karbohydrater 66 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Maissuppe, eller corn chowder, er en deilig og kremet suppe som passer like godt på en kald vinterdag med hermetisk mais som på en varm sommerdag med sesongens ferske mais. Server med nystekte grove scones – enkelt og veldig, veldig godt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Maissuppe:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. potet
  • 600 g hermetiske maiskorn , eller fersk mais
  • 2 ss nøytral olje
  • 8 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 4 ss frisk gressløk

Grove scones

  • 100 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • solsikke- eller 2 ss rapsolje
  • 1 dl skummet melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 549 kcal
Fett 22 g
Protein 15 g
Karbohydrater 66 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte fløte og melk med plantebaserte alternativer. 

Maissuppe

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB12 13.10.2024 15:12:29