Mager spinatpai

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne spinatpaien er laget med grovt mel og kesam. Det gir en mager pai som blir deilig og sprø i konsistensen. Kombinasjonen av egg, spinat, muskat og hvitløk gir paien en deilig smak. Du kan lage disse til middag, eller en god lunsj. Paiene er også supre i matpakken. 

Ingredienser

porsjoner

Mager paibunn:

  • 90 g hvetemel
  • 90 g fin sammalt hvete
  • 40 g flytende margarin
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 2 ss vann
  • 0,5 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl revet lettere hvitost
  • 2 dl kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat

Tilbehør:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)

Slik gjør du

bar