Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 stk. galiamelon
  • 1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt) , evt 5 stk kyllingfilet i strimler
  • 1 stk. avokado
  • 150 g sukkererter
  • 100 g rød cherrytomat
  • 100 g hjertesalat ,evt. annen salat etter ønske
  • 2 stk. egg
  • 1 ts flaksalt
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Sitron og korianderdressing:

  • 1 dl kaldpresset rapsolje
  • saft og skall fra 0,5 stk. sitron
  • 1 potte hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

544kcal

Energi

32.7g

Fett

44.1g

Protein

16.2g

Karbohydrater

2.9mg

Jern

Del

Kyllingsalat i melonskåler

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hva med å servere sommersalaten i morsomme melonskåler?

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 stk. galiamelon
  • 1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt) , evt 5 stk kyllingfilet i strimler
  • 1 stk. avokado
  • 150 g sukkererter
  • 100 g rød cherrytomat
  • 100 g hjertesalat ,evt. annen salat etter ønske
  • 2 stk. egg
  • 1 ts flaksalt
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Sitron og korianderdressing:

  • 1 dl kaldpresset rapsolje
  • saft og skall fra 0,5 stk. sitron
  • 1 potte hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

544kcal

Energi

32.7g

Fett

44.1g

Protein

16.2g

Karbohydrater

2.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Del galiamelonene i to og ta ut frøene. Skrap ut fruktkjøttet og del det i biter.
  2. Plukk kjøttet fra kyllingen og skjær det i mindre biter. Hvis du bruker kyllingfilet, skjær dem i strimler og krydre med salt og kvernet pepper. Stek kyllingstrimlene i middels varm panne i 2-3 minutter.
  3. Del avokadoen i biter, del sukkererter og tomater i to. Skyll og riv salaten i mindre biter.
  4. Kok eggene i 8 minutter og avkjøl. Bland alt til salaten og ha på salt og kvernet pepper.
  5. Visp sammen dressingen.
  6. Fyll melonskålene med salaten og hell dressingen over rett før servering. Legg på eggbåter og pynt med urter.

Skal du ut på tur, pakk hver melonskål i plastfolie. Ha dressingen på et lite glass med skrukork og pikniksalaten er ferdig til servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant