Grillspyd med kamskjell og appelsin

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den milde, søtlige smaken på kamskjell får friskt og nydelig følge av appelsin på disse små grillspydene som godt kan erstatte ventepølsa til de litt eldre, sultne gjestene dine.

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. kamskjell
  • 1 ss honning , flytende type
  • 1 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Legg grillspyd av tre i vann.
  2. Tin kamskjell om de er fryst, og fjern det harde muskelfestet som sitter på skjellmuskelen.
  3. Del appelsin i to og deretter i fire. Del tre av bitene i til sammen like mange biter som antall kamskjell.
  4. Press saften av den siste appelsinbiten i en skål og bland inn honning og revet ingefær. Sett til side.
  5. Tre kamskjell og appelsin annenhver gang på grillspyd, pensle med litt olje og krydre med litt salt og pepper
  6. Grill spydene på høy varme 1 minutt på hver side. Løft dem litt vekk fra varmen og pensle dem med marinaden. 

Server med en gang, og drypp over resten av marinaden.

Kamskjell skal ha kort varmebehandling, ellers vil de bli tørre og harde. De kan godt være litt rå i midten.