Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet makrell med ratatouille

Grillet makrell med ratatouille

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell
  • 1 stk. sitron
  • 4 stilker friske urter f.eks dill, persille eller estragon

Ratatouille:

  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. paprika , gjerne i ulike farger
  • 2 båter hvitløk
  • ca. 150 g cherrytomat
  • 2 ss rødvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 367 kcal
Fett 15 g
Protein 37 g
Karbohydrater 13 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Makrell er best om sommeren, og for store og små fiskere er det stor stas med selvfisket makrell til middag. Her har vi grillet makrellen, og servere den med en nydelig ratatouille som også er laget på grillen. Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell
  • 1 stk. sitron
  • 4 stilker friske urter f.eks dill, persille eller estragon

Ratatouille:

  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. paprika , gjerne i ulike farger
  • 2 båter hvitløk
  • ca. 150 g cherrytomat
  • 2 ss rødvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 367 kcal
Fett 15 g
Protein 37 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Slik sløyer du makrell: Bruk en skarp og spiss kniv og før spissen av kniven inn i gatten, hullet midt på buken, og før den oppover mot hodet slik at buken åpner seg. Trekk ut alle innvollene og skyll godt. Vil du beholde hodet på, så fjern gjellene ved å skjære eller klippe dem ut. Skjær eller klipp vekk finner, og pass på at du får med alt. Om du vil fjerne hodet, så begynn med å gjøre det, da er det enda enklere å rense fisken.

Legg gjerne en sitron på grillen samtidig med fisken, så har du litt ekstra dressing fiks ferdig til servering.

Grillet makrell med ratatouille

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB13 09.11.2024 10:05:35