Gazpacho

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen. Server suppen vegetarisk eller med god spekeskinke på brød.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 stk. fersk rød chili
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 5 dl iskaldt vann
  • 3 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. gul paprika
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili.
  2. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge. 
  3. Ha alle grønnsaker, tomat og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke. 
  4. Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprosessor mens du tilsetter iskaldt vann. 
  5. Smak til med salt, pepper og eddik. 

Server suppen kald i skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.