Grillet torsk med ramsløkpoteter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Om fisken er selvfisket eller kjøpt i butikken spiller ingen rolle. En idiotsikker måte å tilberede den på er å pakke den i folie og sette den på ilden! I løpet av få minutter kan du servere den deiligste grillfisk.

Ingredienser

  • 800 g torskefilet eller torskeloin
  • 2 stk sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 8 kvister frisk timian

Ramsløkpoteter:

  • 600 g potet
  • 2 ss ramsløk (på glass)
  • 1 stk rød chili
Vis næringsinnhold
Energi
319,5kcal
Fett
8,6g
Protein
42,5g
Karbohydrater
17,3g
Jern
1,9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Vask eller skrell poteter, og del dem om de er store. Ha poteter i en bolle. Tilsett ramsløkpuré og chili i ringer og bland godt.
Har du ikke ramsløkpuré kan litt olivenolje og grovhakket hvitløk og persille bli like godt.
  1. Pakk potetene i aluminiumsfolie og sett dem på grillen i 20-30 minutter til potetene er møre.
  2. Del filet eller loin i jevnstore stykker. Dryss over litt salt og pepper.
  3. Skjær sitron i tynne skiver. Legg sitronskiver og fiskestykker på ark av aluminiumsfolie. Drypp over litt olje og legg på timianstilker. Pakk aluminiumsfolien sammen til en tett pakke og legg på grillen. Beregn  8-12 minutter, avhengig av størrelsen på fiskestykkene.
Du kan velge å lage porsjonspakker, eller pakke fisk til flere personer i én pakke. Pass på at fisken ikke blir liggende i flere lag. Dette er en genial måte å tilberede fisk på grillen. Alle fiskeslag kan tilberedes på samme måte, og innholdet i pakkene kan variere fra det aller enkleste, til avanserte pakker med masse grønnsaker med urtesmør eller rømme. Her er det bare å bruke fantasien!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.