Lagre

Ingredienser

  • 700 g filet av makrell
  • 2 ss olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovkvernet pepper

Lun potetsalat:

  • 500 g kokt potet
  • 1 pakke reddik
  • 3 stk. vårløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 50 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

435,0kcal

Energi

22,4g

Fett

35,3g

Protein

21,9g

Karbohydrater

2,7mg

Jern

Del

Grillet makrell med lun potetsalat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet makrell er skikkelig sommermat! Fisken griller du raskt samtidig som den lune potetsalaten gjør seg ferdig på grillen. Etterpå er det bare å nyte!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 700 g filet av makrell
  • 2 ss olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovkvernet pepper

Lun potetsalat:

  • 500 g kokt potet
  • 1 pakke reddik
  • 3 stk. vårløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 50 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

435,0kcal

Energi

22,4g

Fett

35,3g

Protein

21,9g

Karbohydrater

2,7mg

Jern

Slik gjør du

  1. Har du hel makrell beregn litt ekstra fisk, og skjær ut filetene på makrellen. Skjær 3-4 små snitt ned i skinnet på makrellfiletene. 
  2. Del små kokte poteter i to.
  3. Kutt reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk. Bland dette sammen med potetene.
  4. Ha potetsalaten på midten av et stort ark aluminiumsfolie. Ha på smør i terninger, salt og pepper. Pakk aluminumsfolien sammen og legg pakkene på grillen i 6-7 minutter. Gjerne på indirekte varme med lukket lokk.
  5. Pensle makrellfiletene med olje og krydre dem med salt og pepper. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned, og la dem grille i 4-5 minutter. Snu fiskefiletene, og grill et par minutter til.

Anrett makrellfileten på et fat, ta foliepakkene av grillen og åpne dem forsiktig (det kan komme varm damp). Dryss gjerne over litt mer finhakket gressløk før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant