Fermenterte grønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kimchi består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Tradisjonelt ble kimchi lagret i keramikkrukker som ble gravd ned under bakken. I dag holder det lenge med et stort glass med lokk. Kimchi bør stå i ca. to uker for å utvikle den fermenterte smaken, men klarer du ikke vente så lenge kan den også spises allerede etter to dager.
Ingredienser
30 porsjoner
-
3 stk. kinakål -
200 g grønnkål (à 200 g) -
2 l vann -
2 ss salt -
2 stk. revet gulrot -
1 stk. finhakket løk -
100 g aspargesbønner i biter -
6 båter finhakket hvitløk -
4 stk. grovhakket vårløk -
1 stk. rød chili i tynne skiver -
2 ss fiskesaus (asiatisk) -
2 ss sukker -
0,25 dl vann -
0,5 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)
Dressing:
-
0,5 dl chiliflakes (f.eks. chili explotion krydder) -
0,25 dl vann -
2 ss sukker -
2 ss fiskesaus (asiatisk)
Slik gjør du
Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står.