Fermenterte grønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kimchi består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Tradisjonelt ble kimchi lagret i keramikkrukker som ble gravd ned under bakken. I dag holder det lenge med et stort glass med lokk. Kimchi bør stå i ca. to uker for å utvikle den fermenterte smaken, men klarer du ikke vente så lenge kan den også spises allerede etter to dager.

Ingredienser

30  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 200 g grønnkål (à 200 g)
  • 2 l vann
  • 2 ss salt
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 stk. finhakket løk
  • 100 g aspargesbønner i biter
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. grovhakket vårløk
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 0,25 dl vann
  • 0,5 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)

Dressing:

  • 0,5 dl chiliflakes (f.eks. chili explotion krydder)
  • 0,25 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)

Slik gjør du

Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står.