Fylt paprika med ris og karbonadedeig

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Har du igjen litt rester igjen av gårsdagens middag, men ikke nok til et helt måltid? Fylt paprika er løsningen! Vi brukte kald ris og rester av stekt karbonadedeig - kanskje du har noe annet? Framgangsmåten er den samme, og smaken på fyllet varieres med det du har for hånden. Rester av ris og couscous passer også godt som fyll i paprika!

Ingredienser

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g stekt karbonadedeig eller annen stekt kjøttdeig
  • 2 dl kokt ris
  • 0,5 ts chilipulver
  • 4 ss salsa
  • 4 stk. små rød paprika
Vis næringsinnhold
Energi
220kcal
Fett
5.3g
Protein
24.3g
Karbohydrater
16.1g
Jern
3.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, hvitløk og bladpersille.
  2. Ha olivenolje i en varm panne og fres alt til løken er blank.
  3. Tilsett karbonadedeig og hakk kjøttet opp i pannen.
  4. Tilsett ris, chilipulver og salsa. Blandingen skal være saftig, men ikke bløt. Smak til med salt og pepper og eventuelt andre smaker du liker.
  5. Skjær forsiktig toppen av paprikaene og fjern frøene. Skjær av litt av bunnen så paprikaene står stødig.
  6. Fyll kjøttblandingen i paprikaene og sett dem i en ildfast form med åpningen på topp. Press stilken på toppen slik at paprikaen blir lukket.
  7. Stek dem midt i ovnen på 180 °C i ca. 15-20 minutter.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.