Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fylt paprika med ris og karbonadedeig

Ingredienser

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g stekt karbonadedeig eller annen stekt kjøttdeig
  • 2 dl kokt ris
  • 0,5 ts chilipulver
  • 4 ss salsa
  • 4 stk. små rød paprika
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

220 kcal

Energi

5.3 g

Fett

24.3 g

Protein

16.1 g

Karbohydrater

3.1 mg

Jern

Del

Fylt paprika med ris og karbonadedeig

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du igjen litt rester igjen av gårsdagens middag, men ikke nok til et helt måltid? Fylt paprika er løsningen! Vi brukte kald ris og rester av stekt karbonadedeig - kanskje du har noe annet? Framgangsmåten er den samme, og smaken på fyllet varieres med det du har for hånden. Rester av ris og couscous passer også godt som fyll i paprika!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g stekt karbonadedeig eller annen stekt kjøttdeig
  • 2 dl kokt ris
  • 0,5 ts chilipulver
  • 4 ss salsa
  • 4 stk. små rød paprika
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

220 kcal

Energi

5.3 g

Fett

24.3 g

Protein

16.1 g

Karbohydrater

3.1 mg

Jern

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB12 31.03.2023 17:28:56