Biff med scampi

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Surf & turf er et kjent amerikansk begrep som betegner en kombinasjon av mat fra land og hav. Som oftest et stykke mørt oksekjøtt servert sammen med en krabbeklo, sjøkreps, hummer, eller scampi - som vi har valgt i denne oppskriften.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss olje eller smør til steking

Slik gjør du

  1. Rens scampi og legg dem i en bolle. Ha i olje, sitronsaft, finhakket chili og hvitløk. Rør alt sammen og sett bollen til side. 
  2. Smelt smør til sausen i en liten kjele. Ha i hakkede hasselnøtter når smøret har sluttet å bruse.Smøret skal bli nøttebrunt, se til at det ikke blir brent. Skru ned temperaturen mens du ordner resten.  
  3. Skrell persillerot og del dem i fire på langs. Skjær eple i tynne skiver. Obs! Eplet kan bli brunt om det blir kuttet opp lenge før bruk. Legg det eventuelt i en bolle med litt sitronvann. 

  1. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem i en varm stekepanne med smør eller margarin, til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffene er nå medium stekt. Legg biffene til side slik at de kan hvile mens du steker resten. 
  2. Fres scampi raskt i pannen, 2-3 minutter. Krydre eventuelt med litt salt og pepper. Sett dem til side og skyll pannen.  
  3. Stek persillerøtter og epleskiver til de er såvidt møre, 2-3 minutter. Krydre med grovkvernet pepper og vend inn finhakket bladpersille.  

Server saftig ytrefilet på en seng av persillerøtter og eple. Legg scampiene på toppen av biffen eller bruk et lite spyd for å tre dem på. Dander nøttesausen pent rundt biffen og server resten ved siden av.