Asiatiske dumplings med dip
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Asiatiske dumplings er fylte hvetedeigsputer, og er så vel restaurantmat som typisk gatemat i store deler av Asia. Variasjonene er nærmest uendelige både på smak og utseende. Her har vi valgt å fylle dem med svinekjøttdeig smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam. Oppskriften gir ca. 6 dumplings per porsjon.
Ingredienser
porsjoner
Fyll:
-
400 g kjøttdeig av svin -
2 vårløk -
1 stk. finhakket rød chili -
2 båter revet hvitløk -
50 g finhakkede hermetiske bambusskudd -
2 ss soyasaus -
1 ts sesamolje
Grønnsaker til servering:
-
2 stk. vårløk i tynne strimler -
2 stk. gulrot i tynne strimler -
1 stk. hjertesalat revet i grove biter -
8 stilker frisk koriander
Dipsaus:
-
8 ss hoisinsaus -
2 ss søt soyasaus (ketjap manis) -
1 ss sesamfrø -
saft av
1 stk. lime
Deig:
-
5 dl hvetemel -
2 dl vann -
2 ss hvetemel eller maisenna til utkjevling
Til steking:
-
2 ss nøytral nøytral olje til steking -
1 dl vann til damping
Slik gjør du
Anrett dumplings med friske grønnsaker, koriander og dipsausen.