Asiatiske dumplings med dip

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Asiatiske dumplings er fylte hvetedeigsputer, og er så vel restaurantmat som typisk gatemat i store deler av Asia. Variasjonene er nærmest uendelige både på smak og utseende. Her har vi valgt å fylle dem med svinekjøttdeig smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam. Oppskriften gir ca. 6 dumplings per porsjon.

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter revet hvitløk
  • 50 g finhakkede hermetiske bambusskudd
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje

Grønnsaker til servering:

  • 2 stk. vårløk i tynne strimler
  • 2 stk. gulrot i tynne strimler
  • 1 stk. hjertesalat revet i grove biter
  • 8 stilker frisk koriander

Dipsaus:

  • 8 ss hoisinsaus
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss sesamfrø
  • saft av 1 stk. lime

Deig:

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl vann
  • 2 ss hvetemel eller maisenna til utkjevling

Til steking:

  • 2 ss nøytral nøytral olje til steking
  • 1 dl vann til damping

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar

Anrett dumplings med friske grønnsaker, koriander og dipsausen.

bar