Asiatisk salat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En enkel og frisk salat med få ingredienser. Nydelig tilbehør til grillmat, eller som en siderett til skalldyr.
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. vårløk -
ca.
7 stk. reddik -
0,5 pk ruccula -
200 g aspargesbønner , haricotbønner eller sukkererter -
3 ss søt chilisaus -
Saften av
1 stk. lime -
2 ts svarte sesamfrø
Slik gjør du
- Skjær vårløk og reddik i tynne skiver. Skyll og tørk ruccola.
- Kok opp en liten kjele med vann og tilsett litt salt. Forvell bønnene i ca. 2 minutter og avkjøl i kaldt vann så de beholder farge og spenst (sukkererter kan være rå og kuttes i to på langs).
- Bland søt chilisaus og lime. Smak til med litt salt og pepper.
- Ha vårløk, reddiker, bønner og ruccola i en bolle. Hell over dressingen og bland godt. Dryss over svarte sesamfrø og server med en gang.