Asiatisk salat

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og frisk salat med få ingredienser. Nydelig tilbehør til grillmat, eller som en siderett til skalldyr.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. vårløk
  • ca. 7 stk. reddik
  • 0,5 pk ruccula
  • 200 g aspargesbønner , haricotbønner eller sukkererter
  • 3 ss søt chilisaus
  • Saften av 1 stk. lime
  • 2 ts svarte sesamfrø

Slik gjør du

  1. Skjær vårløk og reddik i tynne skiver. Skyll og tørk ruccola.
  2. Kok opp en liten kjele med vann og tilsett litt salt. Forvell bønnene i ca. 2 minutter og avkjøl i kaldt vann så de beholder farge og spenst (sukkererter kan være rå og kuttes i to på langs).
  3. Bland søt chilisaus og lime. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Ha vårløk, reddiker, bønner og ruccola i en bolle. Hell over dressingen og bland godt. Dryss over svarte sesamfrø og server med en gang.