Tilslørte grønnsaker
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Med rester av grønnsaker, hvit saus og litt skinke har du en nydelig og rask middag på bordet på rekordtid, og bidrar samtidig til mindre matsvinn.
Ingredienser
porsjoner
-
ca
300 g kokt skinke eller rester av kylling, svin eller annet kjøtt -
ca
400 g ferdigkuttet grønnsaksblanding , gjerne rester
Hvit saus:
-
2 ss smør eller margarin -
3 ss hvetemel -
0,5 l melk -
0,25 ts revet muskatnøtt
Slik gjør du
For å spare tid kan du bruke hvit saus fra pose eller glass. Retten kan også gratineres i ovnen. Da har du grønnsakene i en ildfast form og heller sausen over. Har du litt osterester kan du rive dem og lage ostesaus. Gratiner i ovnen på 220 °C i ca 10-12 minutter, eller til grønnsakene er gjennomvarme og sausen gyllen.