Tilslørte grønnsaker

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med rester av grønnsaker, hvit saus og litt skinke har du en nydelig og rask middag på bordet på rekordtid, og bidrar samtidig til mindre matsvinn.

Ingredienser

porsjoner
  • ca 300 g kokt skinke eller rester av kylling, svin eller annet kjøtt
  • ca 400 g ferdigkuttet grønnsaksblanding , gjerne rester

Hvit saus:

  • 2 ss smør eller margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 0,5 l melk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

For å spare tid kan du bruke hvit saus fra pose eller glass. Retten kan også gratineres i ovnen. Da har du grønnsakene i en ildfast form og heller sausen over. Har du litt osterester kan du rive dem og lage ostesaus. Gratiner i ovnen på 220 °C i ca 10-12 minutter, eller til grønnsakene er gjennomvarme og sausen gyllen.