Tacosuppe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

TACO! Helgekos og superfavoritt hos de fleste nordmenn! Kanskje er det den gode kryddersmaken som gjør at vi elsker taco? Det er ingen grunn til ikke å ta smakene med seg videre inn i nye retter, iallfall. Her har du en varmende og god suppe, som godt kan lages av restene fra fredagstacoen, gjerne sammen med noen av grønnsakene innerst i grønnsaksskuffen.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 stk. gulrot i små biter
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 300 g karbonadedeig eller annet kjøtt
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 0,5 boks hermetiske maiskorn
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss maisenna utblandet i vann

Slik gjør du

Server suppen rykende varm med revet ost og tortillachips.

Tips: Har du kjøttrester, mais, tomater eller andre grønnsaker igjen fra tacomiddagen, kan du fint bruke dem i suppen, eller servere dem i skåler ved siden av så alle får ta det de ønsker.