Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt ris med kylling

Stekt ris med kylling

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kylling lårfilet
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. gulrot
  • 5 dl kokt ris
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk

Topping:

  • 1 stk. vårløk til servering
  • 1 ss sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 696 kcal
Fett 26 g
Protein 43 g
Karbohydrater 69 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stekt ris, eller fried rice, er en superenkel og rask middag du kan lage en travel hverdag. Her er en variant med stekt kylling og sprø grønnsaker. Mettende og godt!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kylling lårfilet
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. gulrot
  • 5 dl kokt ris
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk

Topping:

  • 1 stk. vårløk til servering
  • 1 ss sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 696 kcal
Fett 26 g
Protein 43 g
Karbohydrater 69 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Risen som brukes bør være kald slik at ikke den stekte risen blir "grøtete". Bruk gjerne rester som har ligget i kjøleskapet over natten.

På utkikk etter flere enkle middager som er lure å ha i hverdagsrepertoaret? Her får du 7 enkle hverdagsmiddager!

Stekt ris med kylling

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2025 06:53:57