Rødkålsalat med kokos og macadamianøtter

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne salaten av rødkål med fersk kokos og lime er rask og enkel å lage, og et friskt og syrlig tilbehør til retter av kylling eller svin. Og serverer du salaten i en kokosnøttskallet, kan du jo drømme deg bort til en sydhavsøy!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. finsnittet rødkål
  • 0,5 stk. revet kokosnøtt
  • 80 g macadamianøtter
  • Finrevet skall og saft av 1 stk. lime
  • 2 ss olivenolje eller rapsolje

Slik gjør du

  1. Finsnitt rødkålen med en skarp kniv eller ostehøvel.
  2. Riv fersk kokosnøtt på et rivjern.
  3. Bland sammen rødkål, kokos, nøtter og limeskall. Bland inn olje, og smak til med limesaft, salt og pepper.
Får du ikke tak i fersk kokos så kan du bruke kokosmasse eller kokosflak i steden. For å få fram mer smak og aroma kan du riste kokosen i en tørr stekepanne til den begynner å bli gyllen.