Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. gul paprika i grove biter
  • 2 dl basmatiris eller langkornet ris
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. purre i ringer
Del

Pancho Villa - enkel meksikansk gryte

(3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I Mexico er ikke ris bare ris. Der serveres aldri ris uten tomat, kraft, krydder eller grønnsaker. Her har vi også hatt i kjøttdeig av svin. Resultatet ble en enkel og rask rett, som passer perfekt når du er fysen på noe meksikansk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. gul paprika i grove biter
  • 2 dl basmatiris eller langkornet ris
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. purre i ringer

Slik gjør du

Du trenger: Kjøttdeig av svin, paprika, purre, hermetisk tomat, hønsebuljongterning, vann, basmatiris, olje, salt og pepper. 

  1. Brun kjøttdeig i to omganger på sterk varme i en stekepanne med litt olje. Ha i paprika, og fres et par minutter. 

  1. Tilsett ris og fres til risen er blank, ca. 2 minutter. Ha i hermetisk tomat og ferdig utblandet buljong. Kok opp og la gryten småkoke i ca. 20 minutter.
  2. Tilsett purre og la den koke med de siste 5 minuttene.

Server gryteretten med salat og godt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant