Kamskjellspyd med spekeskinke

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kamskjell har en deilig sødme, og i kombinasjon med salt spekeskinke er dette en nydelig liten forrett. Grill dem raskt, eller stek dem i litt olje i stekepannen.

Ingredienser

porsjoner
  • 12 skiver spekeskinke
  • 12 stk. kamskjell
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl reddikspirer eller andre spirer

Slik gjør du

  1. Tørk godt av kamskjellene og fjern den harde delen av muskelen som ofte sitter igjen.
  2. Surr en skive spekeskinke rundt hver kamskjell, og træ dem på grillspydene slik at spekeskinken blir låst.
La grillspydene ligge litt i vann før du bruker dem, da vil de ikke ta fyr på grillen.
  1. Grill kamskjellspydene raskt på begge sider over høy varme. Det er bedre at de er rå inni enn at de er for mye stekt. Du kan også steke kamskjellene i en varm stekepanne i omtrent ett minutt på hver side. Dryss over litt salt og pepper.

Server med en gang. Drypp over noen dråper god olivenolje og pynt med små, friske spirer.