Grønnsaksuppe med pølse

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne suppa kan varieres i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. røkt kjøttpølse
  • 0,5 stk. løk
  • 3 stk. potet
  • 100 g sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 100 g kålrot eller hodekål
  • 0,5 stk. purre
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 1 l vann
  • 1 stk. kyllingbuljongterning

Slik gjør du

Suppen passer godt sammen med rundstykker, prøv for eksempel Opplysningskontoret for brød og korn sine grove rundstykker

Denne suppa kan variere i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker. Du kan også tilsette pasta, ris, kikerter, linser eller bønner for å gjøre den drøyere, chili og hvitløk for å gjøre den hottere eller en fløteskvett for å gjøre den mildere. Litt revet parmesan eller annen ost på toppen er ekstra godt. Lager du en stor porsjon kan du mette mange, eller så har du middag i flere dagen – bare husk at du varmer opp det du har tenkt å spise!