Grønnsaksuppe med pølse
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne suppa kan varieres i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. røkt kjøttpølse -
0,5 stk. løk -
3 stk. potet -
100 g sellerirot -
2 stk. gulrot -
100 g kålrot eller hodekål -
0,5 stk. purre -
0,5 stk. brokkoli -
1 l vann -
1 stk. kyllingbuljongterning
Slik gjør du
Suppen passer godt sammen med rundstykker, prøv for eksempel Opplysningskontoret for brød og korn sine grove rundstykker.
Denne suppa kan variere i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker. Du kan også tilsette pasta, ris, kikerter, linser eller bønner for å gjøre den drøyere, chili og hvitløk for å gjøre den hottere eller en fløteskvett for å gjøre den mildere. Litt revet parmesan eller annen ost på toppen er ekstra godt. Lager du en stor porsjon kan du mette mange, eller så har du middag i flere dagen – bare husk at du varmer opp det du har tenkt å spise!