Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Grove pannekaker

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 1 ss margarin til steking
Del

Grove pannekaker

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pannekaker er kanskje det mest populære vi kan servere til middag. Det tar litt tid, men belønningen er blide fjes rundt bordet. Bytt ut noe av hvetemelet med sammalt hvete, og du får mer mettende pannekaker og kanskje litt bedre samvittighet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 1 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt. Tilsett omtrent halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Stek pannekakene på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.

Pannekakene passer best til middag. Server på samme måte som for pannekaker med fint mel.

Vil du ha enda litt grovere pannekaker kan du erstatte hele melmengden med grovbakstmel.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2022 09:34:25