Ingredienser

  • 300 g kokt skinke eller røkt skinke i bit
  • 6 stk. egg
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 500 g kokte poteter
  • 0,5 stk. purre
  • 10 stk. cherrytomat
  • 1 dl matfløte
Del

Bondeomelett

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I en bondeomelett kan du få brukt opp det du har av rester, enten det er kokte poteter, pølser, stekt kjøtt eller en halv løk. Dette blir en super restemiddag!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 300 g kokt skinke eller røkt skinke i bit
  • 6 stk. egg
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 500 g kokte poteter
  • 0,5 stk. purre
  • 10 stk. cherrytomat
  • 1 dl matfløte

Slik gjør du

  1. Del skinke, poteter og purre i biter.
  2. Varm olje i en stekepanne og surr alt til purren er myk og potetene begynner å få litt farge. Krydre med litt salt og pepper. Hell alt i en ildfast form, eller bruk en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen.
  3. Visp sammen egg, fløte og vann, og krydre med salt og pepper. Hell blandingen over potetene. 
  4. Del cherrytomater i to eller i skiver og fordel dem på toppen. 
  5. Sett formen/stekepannen midt i ovnen på 220 °C i ca. 20 minutter, eller til eggene har satt seg og omeletten har fått litt farge på overflaten. La omeletten hvile et par minutter før servering.
Bondeomelett er en finfin måte å få brukt opp middagsrester av poteter, kjøtt, pølser og grønnsaker.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant