Wonton-spøkelser

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker farlig godt! Pynt dem med litt redusert balsamicoeddik for å lage en skummel smårett til Halloween. 

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 finakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts sesamolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 0,5 pk wontonpapir a 200g
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 2 dl frityrolje

  • 2 ts redusert balsamicoeddik til øyne
  • 5 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 25 stk wonton-spøkelser

  1. Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  2. Fyll én og én wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.
  3. Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

Pynt wonton med redusert balsamicoeddik, for å lage spøkelser og server med sriracha som en spicy dipp. 

Sriracha er hot. Hvis du vil lage en midlere dipp, kan du blande sriracha med rømme, til du får ønsket smak.