Wedge salat med bacon
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Her er en litt annerledes måte å servere salat på, i båter med bacon og dressing av blåmuggost.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. isbergsalat -
3 ss yoghurt naturell -
3 ss majones -
revet skall og saft av
0,5 stk. sitron -
1 ts dijonsennep -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
100 g blåmuggost -
200 g cherrytomat -
130 g bacon -
2 stk. vårløk -
2 ss frisk dill -
2 ss frisk dill -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Fjern de ytterste bladene av issalaten og del den i fire like store båter.
- Bland sammen yoghurt, majones, sitronsaft, revet sitronskall og sennep. Smak til med salt og pepper. Smuldre osten med fingrene og vend den inn i dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk.
- Del cherrytomater i to og ha dem i en bolle. Dryss med salt og la stå noen minutter.
- Stek bacon sprøtt og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Smuldre baconet grovt med fingrene.
- Legg salaten på et fat og hell over dressingen slik at den renner ned i sprekkene. Dryss over bacon, tomater og urter. Drypp litt olivenolje over til slutt.
Server med en gang.
Dropp bacon, og vips, så er retten vegetarisk.