Wedge salat med bacon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er en litt annerledes måte å servere salat på, i båter med bacon og dressing av blåmuggost.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. isbergsalat
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 3 ss majones
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g blåmuggost
  • 200 g cherrytomat
  • 130 g bacon
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss frisk dill
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Fjern de ytterste bladene av issalaten og del den i fire like store båter.
  2. Bland sammen yoghurt, majones, sitronsaft, revet sitronskall og sennep. Smak til med salt og pepper. Smuldre osten med fingrene og vend den inn i dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk.
  3. Del cherrytomater i to og ha dem i en bolle. Dryss med salt og la stå noen minutter.
  4. Stek bacon sprøtt og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Smuldre baconet grovt med fingrene.
  5. Legg salaten på et fat og hell over dressingen slik at den renner ned i sprekkene. Dryss over bacon, tomater og urter. Drypp litt olivenolje over til slutt.

Server med en gang.

Dropp bacon, og vips, så er retten vegetarisk.