Vegetarlasagne med spinat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en saftig grønnsakslasagne med masse smak! 

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g frisk spinat
  • 300 g grønnkål
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 400 g ricotta
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl melk
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 1 ss frisk timian
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 6 dl revet ost
  • 50 g revet parmesan (kan utelates)
  • 1 l tomatsaus
  • 12 stk. lasagneplater

Slik gjør du

  1. Skyll spinat i kaldt vann og fjern de groveste stilkene. Ha spinaten i en romslig kjele med kokende vann akkurat så lenge at spinaten faller sammen. Ta opp spinaten og avkjøl i kaldt vann.
  2. Fjern grove stilker på grønnkål og kok den i samme vann som spinaten i 2-3 minutter, eller til den er myk. Avkjøl i kaldt vann.
  3. Klem ut så mye væske som mulig av spinat og grønnkål, og kutt dem grovt.
  4. Skjær sjampinjong i skiver og ha dem i en tørr stekepanne. Fres soppen på høy varme til den slipper væske. La væsken dampe nesten helt inn. Krydre med salt og pepper og sett til side.
  5. Bland ricotta, créme fraïche, hakkede urter og chiliflak i en bolle. tynn eventuelt ut med litt melk, og krydre med salt og pepper.
  6. Smør en ildfast form. Hell et tynt lag tomatsaus i bunnen av formen. Legg på et lag lasagneplater. Del dem om nødvendig, så de dekker hele bunnen av formen. Fortsett med ricotta og urter, tomatsaus og spinat- og grønnkål i et jevnt lag og halvparten av soppen. Legg på et nytt lag med lasagneplater og gjenta med resten av ingrediensene. Du skal til sammen ha tre lag lasagneplater med fyll imellom. Avslutt med et lag tomatsaus og dryss revet ost på toppen.
  7. Sett formen midt i ovnen på 200 °C og stek i 35-40 minutter, eller til overflaten er gyllenbrun og lasagnen bobler godt.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du velge pasta uten egg, og erstatte melk, ost og creme fraiche med plantebaserte alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.