Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarburger

Vegetarburger med sopp og svarte bønner

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g aromasopp
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske svarte bønner
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stk. egg
  • 1 dl griljermel
  • 1 ss hp-saus
  • 1 dl revet vellagret ost
  • 3 ss olivenolje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød gjerne grove
  • 16 stk. cherrytomat
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 50 g cornichonagurker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2691 kcal
Fett 29 g
Protein 209 g
Karbohydrater 344 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse vegetarburgerne er kjempegode og gir deg en ordentlig saftig burgerfeeling! Server gjerne burgerne med godt tilbehør som BBQ-saus og burgerdigg.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g aromasopp
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske svarte bønner
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stk. egg
  • 1 dl griljermel
  • 1 ss hp-saus
  • 1 dl revet vellagret ost
  • 3 ss olivenolje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød gjerne grove
  • 16 stk. cherrytomat
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 50 g cornichonagurker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2691 kcal
Fett 29 g
Protein 209 g
Karbohydrater 344 g

Slik gjør du

  1. Finhakk aromasopp og løk og stek det i en varm stekepanne med olje til det er mykt og blankt. Hell det over i en arbeidsbolle og avkjøl.
  2. Mos halvparten av bønnene grovt med en gaffel eller en potetstamper. Hakk eller riv brokkoli grovt. Ha alt i en bolle og tilsett resten av ingrediensene (unntatt olje). Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper. Sett til side og la blandingen hvile (svelle) i 10-15 minutter.
  3. Fukt hendene, form 4 burgere og legg dem på bakepapir til alle er laget. Stek burgerne i en varm stekepanne med olje i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og sprø på begge sider.
  4. Del hamburgerbrød, legg på salat, burger og skivede tomater før toppene legges på.

Server gjerne vegetarburgerne med små sylteagurker og ketchup eller BBQ-saus.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte sløyfe eggene, og erstatte vellagret ost med et plantebasert alternativ. Bruk gjerne en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 10:45:17