Vegetarburger med sopp og svarte bønner

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse vegetarburgerne er kjempegode og gir deg en ordentlig saftig burgerfeeling! Server gjerne burgerne med godt tilbehør som BBQ-saus og burgerdigg.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g aromasopp
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske svarte bønner
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stk. egg
  • 1 dl griljermel
  • 1 ss hp-saus
  • 1 dl revet vellagret ost
  • 3 ss olivenolje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød gjerne grove
  • 16 stk. cherrytomat
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 50 g cornichonagurker

Slik gjør du

  1. Finhakk aromasopp og løk og stek det i en varm stekepanne med olje til det er mykt og blankt. Hell det over i en arbeidsbolle og avkjøl.
  2. Mos halvparten av bønnene grovt med en gaffel eller en potetstamper. Hakk eller riv brokkoli grovt. Ha alt i en bolle og tilsett resten av ingrediensene (unntatt olje). Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper. Sett til side og la blandingen hvile (svelle) i 10-15 minutter.
  3. Fukt hendene, form 4 burgere og legg dem på bakepapir til alle er laget. Stek burgerne i en varm stekepanne med olje i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og sprø på begge sider.
  4. Del hamburgerbrød, legg på salat, burger og skivede tomater før toppene legges på.

Server gjerne vegetarburgerne med små sylteagurker og ketchup eller BBQ-saus.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte sløyfe eggene, og erstatte vellagret ost med et plantebasert alternativ. Bruk gjerne en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.