Varmrøkt reinsdyrhjerte med minirøsti
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Røkt reinsdyrhjerte er en delikatesse som fortjener å bli servert enkelt, men elegant. Sammen med tynne, sprøstekte potetlapper og rømme kommer den milde røksmaken til sin rett. Dette er en perfekt liten rett når du er fysen på noe ekstra godt.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. varmrøkt reinsdyrhjerte -
350 g potet -
2 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
1 ss smør -
4 ss lettrømme -
0,5 stk. rødløk -
4 kvister frisk kruspersille
Slik gjør du
- Skjær røkt reinsdyrhjerte i tynne skiver.
- Skrell poteter og riv grovt med et rivjern. Klem ut så mye væske som mulig og tørk godt med kjøkkenpapir. Bland inn olivenolje, salt og pepper.
- Varm en stekepanne og ha i litt smør. Form små, flate «kaker» av potetblandingen (ca 8-10 cm) og stek dem i omganger på begge sider, til de begynner å få fin farge. Legg dem over på stekebrettet.
- Sett brettet i stekeovnen, og stek i ca. 5 minutter til röstiene har fått en gyllen fin farge og er sprø i konsistensen.
- Skjær rødløk i tynne skiver.
- Legg røsti på fat eller tallerken og topp med en klatt rømme, skiver av reinsdyrhjerte og rødløk. Pynt med persille og ha gjerne litt grov sennep i en skål på bordet.