Varm sjokolade
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Varm sjokolade lages av sjokoladeplater som gir en rik og kremet sjokoladesmak. Perfekt å ha med på tur.
Ingredienser
porsjoner
-
1 plate mørk kokesjokolade -
6 dl helmelk -
eventuelt
1 ss sukker
Slik gjør du
- Brekk eller hakk sjokoladen i mindre biter.
- Kok opp ca. 2 dl av melken. Sett kjelen til side og ha i sjokoladen. La det stå, uten å røre i blandingen, i 5 minutter slik at sjokoladen smelter.
- Rør melken og sjokoladen sammen, spe i resten av melken mens du rører. Ha eventuelt i litt sukker dersom du ønsker en litt søtere sjokolade.
- Sett kjelen tilbake på platen og varm opp til kokepunktet. Se til at det ikke svir seg.
- Hell den varme sjokoladen på termos eller server straks, gjerne toppet med pisket krem eller marshmallows.
Prøv også varm sjokolade med bringebær eller varm sjokolade med rødvin.