Varm sjokolade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Varm sjokolade lages av sjokoladeplater som gir en rik og kremet sjokoladesmak. Perfekt å ha med på tur. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 plate mørk kokesjokolade
  • 6 dl helmelk
  • eventuelt 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Brekk eller hakk sjokoladen i mindre biter.
  2. Kok opp ca. 2 dl av melken. Sett kjelen til side og ha i sjokoladen. La det stå, uten å røre i blandingen, i 5 minutter slik at sjokoladen smelter.
  3. Rør melken og sjokoladen sammen, spe i resten av melken mens du rører. Ha eventuelt i litt sukker dersom du ønsker en litt søtere sjokolade.
  4. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp til kokepunktet. Se til at det ikke svir seg.
  5. Hell den varme sjokoladen på termos eller server straks, gjerne toppet med pisket krem eller marshmallows.

Prøv også varm sjokolade med bringebær eller varm sjokolade med rødvin.