Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Varm eplemost med salt karamell

Varm eplemost med salt karamell

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • 1 l råpresset eplemost
  • 4 stk. hel kanel
  • 2 ss karamellsaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 452 kcal
Fett 28 g
Protein 2 g
Karbohydrater 47 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syrlig eplemost, søt karamell og bittelitt salt – det høres merkelig ut, men det smaker så godt!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • 1 l råpresset eplemost
  • 4 stk. hel kanel
  • 2 ss karamellsaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 452 kcal
Fett 28 g
Protein 2 g
Karbohydrater 47 g

Slik gjør du

  1. Bland sukker, 1/3 av fløten, vaniljesukker og salt i en kjele og kok opp under stadig røring. Senk varmen litt og rør til sukkeret er helt oppløst.
  2. Hell eplemosten forsiktig i kjelen og rør godt.
  3. Kok opp, senk varmen og la blandingen småkoke i minst fem minutter.
  4. Visp resten av fløten til krem.
  5. Hell drikken i glass og server med en kanelstang i hvert glass og topp med krem og litt karamellsaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB13 10.11.2024 20:21:38