Varm bønnesalat med bacon
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Baked beans er obligatorisk tilbehør til grillmaten for mange amerikanere. Denne bønnestuingen blir bare bedre jo lenger den får koke, og egner seg til all slags grillet kjøtt. Restene kan du servere til frokost med stekt egg!
Ingredienser
porsjoner
-
150 g bacon , i terninger -
1 stk. hakket løk -
3 båter finhakket hvitløk -
1 ss nøytral olje til steking -
3 bokser hermetiske tomatbønner -
4 ss brunt sukker -
1 dl bbq-saus -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Kutt bacon og løk i like store terninger og finkutt hvitløk.
- Varm en kjele på middels varme og fres bacon, løk og hvitløk til det er mykt og blankt.
- Tilsett bønner, sukker og grillsaus. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i minst 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Bønnestuingen kan også bakes i ovnen. Forvarm ovnen til 125 °C. Ha stuingen i en ildfast form med lokk og sett den midt i ovnen i 20-60 minutter. Noen spiseskjeer amerikansk bourbon er med på å gjøre stuingen enda noen hakk mer autentisk. For en norsk vri kan du erstatte bourbon med akevitt.