Vårgrønnsaker med timiansmør

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er ikke mye som skal til for å løfte friske, norske grønnsaker til et høyere nivå. Rask tilberedning varmen, en klatt smør og frisk timian gjør at de holder seg spenstige og får masse smak. Nydelig tilbehør til alle slags retter.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g nykål, sommerkål spisskål eller savoykål
  • 12 stk. reddik
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 150 g sukkererter
  • 0,5 dl vann
  • 50 g smør
  • 0,5 dl hakket frisk timian

Slik gjør du

  1. Skjær kål i grove båter slik at de blir holdt sammen i stilkfestet. Del reddik i to om nødvendig.  Brekk av den nederste, trevlete delen av stilken på aspargesen. Fjern stilkfestet på sukkerertene og del noen av dem på langs.
  2. Legg kålen i en sauteringspanne eller stekepanne med høye kanter. Hell i litt vann (ca 1/2 dl) og fordel smøret i klatter over kålen. Dryss over hakket timian og krydre med litt salt og kvernet pepper.
  3. Sett pannen på høy varme og dekk med et lokk. Damp kålen i 1-2 minutter. Ta av lokket og legg reddik, asparges og sukkererter i pannen. 
  4. Sett på lokket og damp videre på høy varme til vannet er nesten fordampet, og grønnsakene fortsatt er faste. Server med en gang.