Vafler med røkelaks og fenalår

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vafler kan serveres med så mye, mye mer enn syltetøy eller ost! Her har vi laget to deilige salte vaffelvarianter fylt med spekemat og røkelaks. Dette er suveren og knallgod norskinspirert streetfood!

Ingredienser

porsjoner

Vafler:

  • 5 stk. egg
  • 150 g hvetemel
  • 100 g grov sammalt hvete
  • 4 dl kefir eller kulturmelk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss rørsukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 2 ss sesamfrø (kan sløyfes)

Røkelaks med gressløk og snøfrisk

  • 2 bokser snøfrisk naturell
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 300 g røkelaks
  • 1 bunt klippet frisk gressløk

Fenalår med chevrekrem og tyttebær

  • 300 g fenalår i skiver
  • 300 g myk chevre (hvit geitost)
  • 1 dl melk , fløte, rømme eller créme fraîche
  • 3 ss rørt tyttebær eller tyttebærsyltetøy
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 1 pk alfalfaspirer

Slik gjør du

  1. Ha mel i en bolle og spe med kefir/kulturmelk i tre omganger. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  2. Visp inn egg, olje, sukker, bakepulver og salt. Bland inn havregryn til slutt. La røren stå og svelle i minst 1/2 time før steking.
  3. Dryss litt sesamfrø eller solsikkefrø i vaffeljernet, hell i røren, og stek til vaflene er gyllenbrune. Avkjøl på rist. 
  4. Bre snøfrisk på halvparten av vaflene og legg på salatblader og laks. Dryss gressløk over og brett vaflene dobbelt. Fest med en tannstikker om nødvendig.
  5. Bland sammen chévre og melk (eventuelt fløte/rømme/créme fraîche) og fordel på den andre halvparten av vaflene. Ha først litt tyttebærsyltetøy oppå chévrekremen, og deretter salatblader, skiver av fenalår og alfalfaspirer. Brett vaflene dobbelt. Fest med en tannstikker om nødvendig.

Varier vaflene med annet fyll og komponer din egen streetfoodvaffel med det beste du vet!