Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarburger med halloumi og aubergine

Vegetarburger med halloumi og aubergine

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. aubergine
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 1 stk. rød paprika
  • 800 g halloumiost
  • 2 stk. bifftomat
  • 2 ss majones
  • 2 ss pesto
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 0,5 pose ruccula eller baby leaf salat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Både aubergine og halloumi egner seg godt på grillen, og smaker nydelig i et burgerbrød! Toppet med grillet tomat og paprika har du et helgrillet vegetarisk supermåltid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. aubergine
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 1 stk. rød paprika
  • 800 g halloumiost
  • 2 stk. bifftomat
  • 2 ss majones
  • 2 ss pesto
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 0,5 pose ruccula eller baby leaf salat

Slik gjør du

  1. Velg en aubergine med litt tykkelse for å få skiver som passer i burgerbrødet. Skjær auberginen i ca 2 ½ cm tykke skiver og legg dem i en bolle.
  2. Visp sammen olje, balsamico og oregano og smak til med litt salt og pepper. 
Halloumi er en veldig salt ost, så vær forsiktig når du salter.
  1. Hell oljeblandingen over aubergineskivene og bland godt. La dem stå en stund og trekke smak.
  2. Skjær paprika i to og ta ut kjernehuset. Legg de halve paprikaene på grillen med skinnsiden ned og la dem ligge til de begynner å bli myke og har fått tydelige grillstriper.
  3. Skjær halloumi i skiver. 
  4. Tørk det meste av oljeblandingen av aubergineskivene og grill dem i 5-6 minutter på hver side, til de er myke.
  5. Grill halloumiskiver ca. 2 minutter på hver side, til de har fått gylne striper.
  6. Skjær tomat i skiver og grill dem raskt.
  7. Varm burgerbrødene raskt på grillen og fyll brødene lagvis med aubergine, halloumi og resten av ingrediensene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 18.07.2024 13:16:01