Tyrkisk Adana kebab

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Adana kebab kommer fra den femte største byen i Tyrkia - Adana. Den består av lammekjøttdeig, kummin, sumak og chili. Den skal helst grilles på grillspyd men her har vi valg å steke den i panne. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 4 ts salt
  • 4 ts malt spisskummen
  • 3 ss sumak
  • 2 ss chiliflakes eller 3ss urfa chili
  • 4 ss iskaldt vann
  • 2 ss olivenolje

Tilbehør:

  • 2 stk. finstrimlet rødløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts sumak
  • 4 stk. tomat i skiver
  • 8 stk. pitabrød eller naan brød
  • 1 potte bladpersille
  • 10 stk. syltede grønn chili (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og spe med kaldt vann, litt av gangen.
  2. Form kjøttdeigen i små flate kaker, bruk gjerne litt vann i hånden så blir det litt enklere å forme de.  
  3. Skrell rødløk, kutt den i strimler og tilsett salt, pepper og sumak, kna den litt så saltet kommer godt inn i løken. Kutt tomatene i skiver.
  4. Stek Adana kebaben i en stekepanne sammen med olivenolje, 2 minutter på hver side. Sett lokk på og stek på svak varme i 5 minutter til, eller til kjøttet er gjennomstekt.
  5. Server sammen med pitabrød, rødløk, tomater, persille og syltede chilier.
    Sumak er en blomst som tørkes, knuses og blir brukt som krydder. Server gjerne kebaben sammen med yoghurt og bulgur.
Lag kebab på forhånd og ta de med ut på tur, perfekt bålmat.