Torskefilet med sprøstekt spekeskinke og tapenade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Oliven og spekeskinke er som stjerner å regne på den kulinariske mathimmelen. Her er stjernene i himmelsk selskap med torskefilet, tomater og ruccula.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 3 ss olivenolje
  • 150 g ruccula
  • 4 stk. tomat
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 ss tapenade
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Potet- og sellerimos:

  • 4 stk. potet
  • ca. 100 g sellerirot
  • ca. 1,5 dl melk
  • 0,5 ts salt

godt med kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann. Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør.
  2. Sil fra vannet og tilsett halvparten av melken. Mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse. Smak til med smør, salt og kvernet pepper.
  3. Del fiskefileten i fire like deler, ca. 200 gram per person. Skyll godt av fisken, og tørk med kjøkkenpapir.
  4. Varm to spiseskjeer olje i en panne, og stek fisken i ca. 4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper
  5. Stek skinkeskivene i en panne til de blir sprø. Legg på kjøkkenpapir.
  6. Legg fisken på ruccolasalat og skivet tomat. Topp med tapenade og sprøstekt skinke.