Tofu og aubergine med basilikum

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tofu er en flott kilde til protein, men smaker ikke stort før den får litt hjelp. I selskap med aubergine, hvitløk og sesamolje blir det en smakseksplosjon og en deilig, mettende middag.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g fast tofu/ soyapudding
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. aubergine
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 ss nøytral olje til steking

Saus:

  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 dl lys soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 dl vann
  • 1 potte frisk basilikum gjerne thaibasilikum

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 230 °C.
  2. Ta tofu ut av pakken og skyll den under rennende vann. Om nødvendig, legg den i press for å klemme ut så mye væske som mulig
  3. Skjær tofu i terninger à ca. 2x2 cm og spre dem ut over et bakepapirkledt stekebrett. Drypp litt olivenolje over tofuterningene og dryss på litt salt. Sett brettet midt i ovnen og stek tofubitene i 20 minutter. Snu dem med en stekespade etter 10 minutter. Bitene skal være gyllenbrune. Ta brettet ut av stekeovnen og sett til avkjøling.
  4. Kutt løk og aubergine i omtrent like store biter som tofuen. Dryss litt salt over auberginebitene og ha dem i et dørslag. La stå og dryppe av i ca. 20 minutter. Tørk godt med tørkepapir.
  5. Visp sammen ingrediensene til sausen. Sett til side.
  6. Varm en stor stekepanne med halvparten av oljen og fres løk til den begynner å bli gyllen og karamellisert. Ha løken over i en skål og varm resten av oljen. Stek auberginebitene til de er gylne. Tilsett løk, tofubiter og saus og kok opp. Senk varmen og la det hele småkoke til sausen har kokt inn i tofuen og grønnsakene. Smak til med salt og kvernet pepper.  Grovhakk basilikum og bland inn før servering.

 Kan fint serveres med kokt ris, velg gjerne fullkornsris.