Toast med kantarell

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er lite som kan måle seg med gleden over å snuble over et uoppdaget kantarellsted i skogen! Luksusen å fråtse i smørstekte kantareller på en skive ristet brød.er den beste og aller enkleste måten å tilberede skogens gull på!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk kantarell
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • Saften av 0,25 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Rens soppen, og del de største. Legg soppen i en tørr stekepanne og la den dampe på middels til høy temperatur til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.
  2. Finkutt løken og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek soppen til den har fått fin farge. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter.
  3. Rist brødskivene i brødrister, eller stek dem gylne i litt olje. Fordel skivene på tallerkener og topp med den stekte soppen. Pynt med litt frisk timian.
Denne tilberedningsmetoden kan benyttes på nesten all slags sopp. Varier smaken med ulike urter. Litt syre framhever den gode soppsmaken. Rødvinseddik eller balsamico kan erstatte sitronsaft. Vil du gjøre enda mer stas på soppen, så topp med en god skive brie eller annen ost, og la den smelte over soppen.