Ingredienser

  • 600 g kalkunkjøtt (rester)
  • 8 stk. terteskjell
  • 0,5 stk. hjertesalat

Grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. brokkoli
  • 0,5 pose
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 pk frisk babymais

Basilikumsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk basilikum

salt og pepper

smak til med litt sitronsaft

Del

Terteskjell med kalkun

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du kalkunrester etter nyttårsfeiringen? Tilsett kalkunkjøtt og fargerike grønnsaker i en nydelig basilikumsaus og server i sprø terteskjell. Dette er nydelig restemat!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g kalkunkjøtt (rester)
  • 8 stk. terteskjell
  • 0,5 stk. hjertesalat

Grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. brokkoli
  • 0,5 pose
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 pk frisk babymais

Basilikumsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk basilikum

salt og pepper

smak til med litt sitronsaft

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med hønsebuljong, litt etter litt og rør godt til sausen er klumpfri. Hakk basilikumblader eller klipp dem med en saks. Bland dem i sausen sammen med fløten. Smak til med salt og pepper og la sausen koke til melsmaken er borte i ca. 3-5 minutter.
  2. Skjær kalkunkjøttet i store biter og varm dem i sausen.
  3. Rens grønnsakene og del dem opp. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
  4. Varm terteskjellene ved ca. 200 °C i 2-3 minutter på midterste rille.

Fyll skjellene med grønnsaker, kalkunkjøtt og basilikumsaus og server straks.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant